Bottenskrap av Jørn Lier Horst

Nummer: 9133
Titel: Bottenskrap
Originalets titel: Bunnfall
Författare: Jørn Lier Horst
Översättare: Cajsa Mitchell
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2010/2018
ISBN: 978-91-7779-114-0
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Meddelandet inkom till polisens sambandscentral i Tønsberg tisdagen den 22 juni klockan 09.32.

Om boken:
I den lilla orten Stavern i Norge sköljs en avkapad vänsterfot i en sportsko upp på stranden. Så en till. Och ännu en, tills det inom loppet av en vecka har dykt upp fyra vänsterfötter i sommaridyllen. De fyra fötterna utgör kärnan i vad som tycks vara ett olöst mysterium, där dömda mördare, människor som försvunnit spårlöst, en sammansvetsad ”stay behind”-grupp och en mängd oregistrerade vapen alla spelar en roll. William Wisting är van att ta sig an även de svåraste uppdrag med entusiasm och en inre förväntan om vart efterforskningarna ska föra honom. Föga anar han att det här fallet ska få honom att ifrågasätta själva de grundläggande förutsättningarna för hans eget polisarbete.

Min åsikt:
Spännande & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera