Samvetets moraliska krav av K H Timm

Nummer: 9124
Titel: Samvetets moraliska krav
Författare: K H Timm
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-87523-90-8
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Visto förlag!

Bokens första mening:
Noga räknat var det här den tredje rundan som han sprang utomhus.

Om boken:
Hon brukar sitta vid fönstret och titta ut mot skolgården tvärs över gatan. Barnens livfulla lek på rasterna. Elsa önskar av hela sitt hjärta att hon också kunde ha det så, springa, skratta, leva Men sedan fyra år tillbaka befinner hon sig på ett vårdhem för hjärnskadade och kan inte längre tala, röra sig och knappt ens kommunicera med andra. Ensam med sina tankar funderar Elsa mycket kring vad som hände den där kvällen för fyra år sedan. Kvällen då hennes liv blev förstört.

Kommissarie Pierre Hultman vid Växjöpolisen har sannerligen fått något att bita i. På kort tid avlider två unga män i övre tonåren under tragiska omständigheter. En olyckshändelse och ett självmord. Men i all denna sorg finns oklarheter som väcker frågor hos polisen.
Stämmer rubriceringarna? Och om inte, är de två ungdomarna bara en början? Samtidigt ligger ett ärende gällande misshandel i grannkommunen och skaver.

Pierre har lång erfarenhet inom yrket men dessvärre lämnar hans sociala färdigheter, självinsikt och utredningsmetoder en hel del övrigt att önska. Lyckligtvis är han inte ensam utan får även denna gång hjälp av poliserna Sofia Hård och Mattias Fridlund. Tillsammans försöker de få klarhet i de oförutsägbara fallen där desperata handlingar ställs mot samvetets moraliska krav.

Min åsikt:
Spännande, fängslande & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera