Vi har alltid bott på slottet av Shirley Jackson

Nummer: 9138
Titel: Vi har alltid bott på slottet
Originalets titel: We have always lived in the castle
Författare: Shirley Jackson
Översättare: Torkel Franzén
Förlag: Mima
Utgivningsår: 1962/2017
ISBN: 978-91-0-017179-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Jag heter Mary Katherine Blackwood.

Om boken:
En gång var de sju i familjen Blackwood. Men en dödlig dos arsenik fann vägen till familjens sockerskål. Den enda som undvek sockret till bären var äldsta systern Constance. Hon misstänktes för mord på sina föräldrar, sin bror och sin faster, men frikändes. Sedan dess lämnar hon aldrig slottet, sätter inte foten utanför dess trädgårdar.
Farbrodern Julian åt av giftet men överlevde. Numera rullstolsbunden skriver han maniskt på sina memoarer. Merricat, Constances lillasyster, kom inte till bords alls den där kvällen för sex år sedan, eftersom hon skickats till sängs utan mat som straff för olydnad. Det är hon, Merricat, nu arton, som berättar historien. Och hon gör allt för att skydda sin storasyster, om hon så ska tvingas använda häxkrafter. En dag besöker deras kusin Charles slottet. Omedelbart hotas dess sköra, mörka hemligheter.

Min åsikt:
Kuslig, fängslande & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera