Skadad av Cathy Glass

Nummer: 608
Titel: Skadad
Författare: Cathy Glass
Förlag: Tivoli
Utgivningsår: 2007/2008
ISBN:978-91-505-0042-4
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Cathy Glass hade varit fostermamma till många barn under loppet av tjugo år när hon välkomnade åttaåriga Jodie till sitt hem. Inget tidigare barn hade varit så trasigt som Jodie, vars våldsamma och aggressiva sätt skrämt iväg fem fosterfamiljer på fyra månader.
När Cathy tog emot Jodie visste hon inte vad som låg bakom Jodies chockerande beteende. Hon skär sig själv, slåss och gömmer sig bakom flera olika personligheter som hon gett olika namn. Allt eftersom Cathy kommer Jodie närmare lär sig den lilla flickan att hon kan lita på henne och till slut anförtror Jodie sin förfärliga historia åt henne. En fruktansvärd berättelse inget barn ska behöva uppleva.

Min åsikt:
Otroligt starkt att läsa och den berör självklart väldigt mycket.

Vald till månadens bok i oktober 2008.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Skadad av Cathy Glass“

  1. hej .. denna bok tog mig hårt . jag läste och läste men fick inte stopp på det . jag vet att boken är san och jag tycker synd om judie . hoppas hennes föräldra dör ! hatar de dom har gjort mot henne . dom har förstört hennes liv .. hennes barndom

Lämna ett svar