Maestro av Geir Tangen

Nummer: 9175
Titel: Maestro
Originalets titel: Maestro
Författare: Geir Tangen
Översättare: Helena Sjöstrand Svenn & Gösta Svenn
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2016/2018
ISBN: 978-91-37-14988-2
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Forum!

Bokens första mening:
Den här morgonen, fyra dagar innan ljuset släcktes, stod journalisten Viljar Ravn Gudmundsson bredbent i sammanträdesrummet och njöt av atmosfären omkring sig.

Om boken:
Journalisten Viljar Ravn Gudmundssons karriär är på väg utför. Förr var han den stora stjärnan på lokaltidningen i den norska småstaden Haugesund, och hade fullt sjå med att stå emot anbuden från Oslotidningarna. Men efter ett ödesdigert misstag går Viljar från stjärna till iskall på redaktionen. Samtidigt kämpar han privat med att ta hand om sin ADHD-diagnostiserade son, och inte minst med att hantera sina egna ångestattacker.

När Viljar en dag får ett mejl av någon som påstår sig vilja straffa människor som undkommit rättvisan, skickar han det bara förstrött vidare till polisen. Nästa dag hittas en kvinna mördad. Och snart trillar ännu ett kryptiskt mejl ner i Viljars inkorg …

Lotte Skeisvoll leder polisutredningen. Många rynkar på näsan åt att hon 32 år ung blivit utnämnd till kriminalkommissarie, men Lotte själv – paragrafryttare och närmast tvångsmässigt överambitiös – tycker att hon borde ha fått chansen betydligt tidigare. Men nu möts hon av en gärningsman som ständigt verkar ligga steget före. Först när det framkommer att morden tycks spegla scener ur populära kriminalromaner står hon inför ett genombrott.

Maestro är första boken i en serie om journalisten Viljar Gudmundsson och kriminalkommissarie Lotte Skeisvoll.

Min åsikt:
Spännande, underhållande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Maestro av Geir Tangen“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Maestro (del […]

Lämna ett svar