En sista utväg av Federico Axat

Nummer: 9197
Titel: En sista utväg
Originalets titel: La última salida
Författare: Federico Axat
Översättare: Maria Nääs
Förlag: Massolit
Utgivningsår: 2016/2018
ISBN: 978-91-7679-557-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Ted McKay var på väg att sätta en kula i tinningen när det började ringa intensivt på dörren.

Om boken:
Ted McKay har allt: en underbar hustru, två döttrar och ett välbetalt jobb. Men efter att ha diagnostiserats med en dödlig hjärntumör står han en dag med en pistol mot tinningen, redo att trycka av. Då ringer dörrklockan. En främling ger honom ett förslag: döda två män innan du dör själv. Ted blir lovad att han efter att ha utfört morden kommer att bli någon annans måltavla, som en länk i en självmordskedja. Ted förstår logiken: ett mord är enklare för de närmaste att hantera än ett självmord.

Men när Ted står i begrepp att utföra morden är det något som inte stämmer. Han känner igen människor och platser han inte borde känna igen. Personerna han fått i uppdrag att döda vet vad han heter. Fast det är först efter att ha dödat sina måltavlor som Teds verklighet på riktigt börjar falla samman. Vem är det som styr över hans handlingar?

Min åsikt:
Spännande, mörk & fascinerande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar