Lucy av Jamaica Kincaid

Nummer: 9194
Titel: Lucy
Originalets titel: Lucy
Författare: Jamaica Kincaid
Översättare: Lena Fagerström
Förlag: Tranan
Utgivningsår: 1990/2017
ISBN: 978-91-88253-18-7
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Det var min första dag.

Om boken:
”Under tio av mina tjugo år, halva mitt liv, hade jag gått omkring och sörjt ett avslutat kärleksförhållande, kanske den enda sanna kärlek jag någonsin skulle få uppleva i mitt liv.”

Det handlar om tonårsflickan Lucy som kommer från en liten karibisk ö till New York för att arbeta som au pair i en amerikansk familj. Familjen tycks ha allt som går att önska sig – de är vackra, rika och lyckliga. Men Lucy som är en frisinnad och avväpnande person som får alla hon möter att öppna sig, ser snart sprickorna i den fina fasaden. Själv bär hon på en historia som ingen känner till, om ett uppbrott från modern och en önskan att frigöra sig från sitt förflutna.

Min åsikt:
Stark, fantastisk & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Lucy av Jamaica Kincaid“

  1. tyckte om denna hennes debut.

Kommentera