Satsa allt, Amina! av Annelie Drewsen

Nummer: 9283
Titel: Satsa allt, Amina!
Författare: Annelie Drewsen
Illustratör: Anders Westerberg
Förlag: Nypon
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7567-958-7
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
– Nu gäller det!

Om boken:
Varje dag är det samma sak, Amina är inte snabbast och det kommer inget brev från Migrationsverket. Hennes dröm verkar längre borta än någonsin. Böckerna om Amina har snabbt blivit mångas favoriter. Amina anlände ensam från ett krigsdrabbat Somalia. Nu bor hon i Sverige och hon klarar sig bra i det nya hemlandet och hon har återförenats med sin mamma. Hon går i skolan, har fått vänner och hon tränar friidrott i en klubb. Amina visar sig ha stor talang för löpning och hon är snart en av klubbens stjärnor.

Lättlästnivå 3.

Min åsikt:
Bra & lättläst!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar