Täcknamn: Hilde av Kjell Ola Dahl

Nummer: 9226
Titel: Täcknamn: Hilde
Originalets titel: Kureren
Författare: Kjell Ola Dahl
Översättare: Helena Stedman
Förlag: Bokfabriken
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-76294-95-6
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bokfabriken!

Bokens första mening:
Turid stänger av radion.

Om boken:
Ett speciellt judiskt armband dyker upp på en auktion. En kvinna känner igen armbandet, som en gång varit i hennes ägo, och bestämmer sig för att stoppa auktionen. Hon kommer dock aldrig att få tillgång till hela den fruktansvärda historia som armbandet är en del av – den som läsaren till slut får klarhet i.

1942 blir den judiska kuriren Ester med täcknamnet Hilde förrådd och undgår med nöd och näppe att arresteras av Gestapo genom att fly till Sverige. I Stockholm möter hon motståndshjälten Gerhard Falkum. De är redan bekanta från Oslo. Han har flytt från tyskarnas misstankar om att han skulle ha dödat sin fru Åse. Esters bästa vän.

Strax därpå omkommer Gerhard i en brand. Men så, 1967, efter att ha varit dödförklarad i ett kvarts sekel, dyker han upp på nytt. Han vill återuppta kontakten med dottern som han fick med Åse. Men varför nu, nästan tjugofem år senare?

Krigets händelser griper tag i Ester på nytt. Hon tvingas gräva i det förflutna och plocka fram färdigheter som hon inte har använt på mycket, mycket länge.

Min åsikt:
Stark, spännande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Täcknamn: Hilde av Kjell Ola Dahl“

  1. Den här fick jag hem idag. Den verkar så intressant.

Kommentera