När dykaren lämnar sina kläder av Vendela Vida

Nummer: 9252
Titel: När dykaren lämnar sina kläder
Originalets titel: The diver’s clothes lie empty
Författare: Vendela Vida
Översättare: Jan Hultman & Annika H. Löfvendahl
Förlag: Etta
Utgivningsår: 2015/2018
ISBN: 978-91-87917-47-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
När du hittar din plats sneglar du på affärsmannen som sitter bredvid dig och konstaterar att han är ganska snygg.

Om boken:
En ung amerikansk kvinna reser ensam till Casablanca. Så fort hon sätter foten på marockansk mark blir hon bestulen på sin ryggsäck innehållande dator, plånbok och pass. Men bara någon dag efter lämnar polischefen triumferande över en ryggsäck till henne – som visar sig tillhöra någon annan. Efter ett ögonblicks tvekan håller hon masken och tar emot väskan. Rädd för att bli påkommen med bedrägeriet börjar hon använda ett annat namn. Och sedan ytterligare ett. Hon blir Sabine, Megan, Reeves, Jane och Aretha. Ena dagen klipper hon av sig håret och andra dagen tar hon på sig en peruk. Hon gör sig av med identiteter lika snabbt som hon antar dem. Men vem är hon egentligen? Och varför gav hon sig iväg på resan till Marocko från första början?

Min åsikt:
Gripande, underhållande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar