Själasörjaren av Christine Falkenland

Nummer: 9266
Titel: Själasörjaren
Författare: Christine Falkenland
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-46-23404-3
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Erland stack nyckeln i låset och vred om.

Om boken:
Kyrkoherde Erland Wallerius harmoniska tillvaro störs när Claudia, en skolkamrat från Evangeliska gymnasiet, söker upp honom. Ett mörker tycks omge henne. Hon ber att Erland ska ta hand om hennes begravning. Mot sin vilja blir han indragen i en kamp mellan tro och tvivel, synd och nåd. Mellan kropp och själ. Och Claudias mörker griper efter Erland.

Erland kände en ofullgången impuls att kyssa Claudias handrygg, som en otidsenlig kavaljer. Han tog handen och tryckte den. Då lade hon sin vänstra hand över deras båda och höll fast dem så. Det var som om Claudia med pekfingret tecknade ett ord i hans handflata. Erland kunde inte tyda det.

Min åsikt:
Lysande, mörk & skickligt skriven!

Vald till månadens bok i april 2018.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar