Anteckningar från en liten Fiat av Zbigniew Kuklarz

Nummer: 616
Titel: Anteckningar från en liten Fiat
Författare: Zbigniew Kuklarz
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2008
ISBN:978-91-0-011822-8
Betyg: 3 av 5


Om boken:
Kristoffer dör en alldeles för tidig död efter ett simpelt ormbett. Sex månader efter begravningen åker hans tre vänner till Polen för att uppfylla hans sista önskan: Att strö ut askan på 2000 meters höjd, på gränsen mellan Tjeckoslovakien och Polen, ett välbevakat militärområde dit ingen med någorlunda vett i skallen bör klättra upp. För att få ro måste Piotr, Leo och John se pulvret singla ned som ett segelflygplan mot Morskie Oko – det grönsvarta havsögat i djupet av dalen – platsen där Kristoffer upplevde sitt livs stora kärlek.
Hoptryckta i en av världens minsta bilar gör de unga männen en expedition in i ett land som pyr av nationell styrka, på väg att frigöra sig från kommunismens ok. Men det är också en resa in i kärleken: Kristoffers död ger de tre vännerna en snabbskjuts till ödmjukheten mot livet, den som normalt brukar dröja till pensionsåldern och kolonilotten innan den börjar blomma.

Min åsikt:
Lite småkul ibland, men i övrigt mest ok.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Föregående

På andra sidan dörren av Helena Bergman

Nästa

Pittstim av Inti Chavez Perez & Zanyar Adami

  1. läste en annan bok av honom som hette ‘hjälp jag heter zbigniew’. tydligen är hans namn ett pseudonym. Lite intressant!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Driven av WordPress & Tema av Anders Norén