Livet enligt Dunne av Rose Lagercrantz & Eva Eriksson

Nummer: 9263
Titel: Livet enligt Dunne
Författare: Rose Lagercrantz
Illustratör: Eva Eriksson
Förlag: Bonnier Carlsen
Utgivningsår: 2015
ISBN: 978-91-638-8189-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det är sommarlov – Dunnes första!

Om boken:
Just när sommarlovet står för dörren händer det som bara inte får hända: Dunnes Det är Dunnes första sommarlov – och det bästa! I alla fall hittills. Hon är på en ö med Ella Frida, den bästa vännen i världen, medan pappa ligger på sjukhuset och kryar på sig efter en trafikolycka. Han ringer varje dag, men så uteblir samtalen. Dunne blir orolig, men Ella Frida kan konsten att trösta och muntra upp sin vän. Det finns ju så mycket roligt att göra på Härligön: bygga kojor, fiska, spana efter vilda djur – och bada förstås, flera gånger om dagen!

Men en dag dyker pappa upp, med kryckor och sjuksköterska och allt! Det besöket blir inte som någon hade tänkt sig. Men som tur är finns bästa vännen på plats när det händer sånt som inte får hända här i världen. Enligt Dunne.

Detta är den fjärde fristående boken om Dunne.

Ålder 6-9 år.

Min åsikt:
Stark, varm & rolig!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar