Rödvin och ett misstänkt mord för tre damer av Minna Lindgren

Nummer: 9314
Titel: Rödvin och ett misstänkt mord för tre damer
Originalets titel: Kuolema Ehtoolehdossa
Författare: Minna Lindgren
Översättare: Ann-Christine Relander
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2013/2018
ISBN: 978-91-1-307656-0
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
När Siiri Kettunen vaknade den morgonen förstod hon att hon hade överlevt ännu en natt.

Om boken:
På äldreboendet Aftonlunden i Helsingfors bor Siiri och Irma, två nyfikna damer i nittioårsålden. De fördriver tiden så gott det går med kortspel och kaffe och några glas rött vin eller en whiskypinne till kvällen.

Aftonlunden drivs av Stiftelsen för äldres vård och kärlek, som erbjuder ett komfortabelt boende med många servicefunktioner för äldre personer. I hyresavgiften ingår bingoaftnar och humorkvällar och mot extra ersättning varma måltider och städservice. Nu har kocken på Aftonlunden, Tero, hastigt avlidit. Visserligen är döden alltid närvarande på äldreboendet, men en ung man i sina bästa år, 35 år gammal och helt frisk? Det är något som är lurt.

Siiri och Irma tar väninnan Anna-Liisa till hjälp för att få reda på sanningen bakom Teros död. De tampas med den barska avdelningssköterskan Virpi och den överdrivet kundinriktade direktören Sinikka under sina efterforskningar. Med hjälp av Teros barndomsvän Mika tänker de avslöja vad som egentligen pågår på Aftonlunden.

Rödvin och ett misstänkt mord för tre gamla damer är första delen i trilogin om Aftonlunden.

Min åsikt:
Rolig, gripande & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar