Gröna fingrar sökes av Annika Estassy

Nummer: 9273
Titel: Gröna fingrar sökes
Författare: Annika Estassy
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-1-308128-1
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Norstedts!

Bokens första mening:
I vanliga fall älskade Leyla sommarloven, vilket inte var detsamma som att hon ogillade att vara lärare.

Om boken:
Det är sommar i Måneby, Agnes favoritårstid. Men i år är inget sig likt. Sjukdomen har slagit klorna i Agnes så hon orkar inte sköta sin älskade koloniträdgård längre. Dessutom har hon i ett svagt ögonblick lovat sin granne att ta hand om hans kakadua medan han reser jorden runt. Vad ska hon göra?

Många mil söderut, utanför Stockholm bor Leyla med sin man Johan och deras sexårige son Hugo. Efter att Johan gått över gränsen i ett av sina raseriutbrott bestämmer sig Leyla för att fly bort någonstans med Hugo. Hon svarar på en annons för en kolonistuga som uthyres mot omvårdnad och skötsel och hamnar i Måneby. De efterföljande veckorna blir den återhämtning som Leyla längtat efter, trots att hon vet att hon inte kan hålla sig undan för evigt. Går hennes äktenskap att rädda? Vill hon ens det?

Även Agnes har livsavgörande beslut att fatta, men av ett helt annat slag. Gröna fingrar sökes är en berättelse om utsatthet men också om kvinnors vänskap levnadsvisdom och en trädgårds läkande kraft.

Min åsikt:
Härlig, gripande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

2 svar till “Gröna fingrar sökes av Annika Estassy“

  1. […] åsikt om tidigare böcker i serien: Gröna fingrar sökes […]

  2. […] lögner små är den tredje delen i  Måneby-trilogin som inleddes med Gröna fingrar sökes och fortsatte med En sång för […]

Lämna ett svar