Janna – ett liv i två världar av Eva Lie

Nummer: 9289
Titel: Janna – ett liv i två världar
Författare: Eva Lie
Förlag: Passage
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-982780-3-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
En kväll i november 2007 ringer min vän Janne: – Eva, nu har jag bestämt mig, jag ska byta kön!

Om boken:
Janna – Ett liv i två världar är berättelsen om en könskorrigering.
I starka bilder skildrar fotograf Eva Lie sin väns mödosamma väg från att vara Jan till att bli Janna. Identitet, kampen att få vara sig själv och längtan efter kärlek är ämnen som belyses i boken. De första bilderna i boken är tagna i mitten på 1990-talet då Eva och Jan bodde grannar i Stockholm. En stark vänskap växte farm som gjorde det möjligt för Eva Lie att flera år senare följa sin vän i den långa och komplicerade processen som det innebär att korrigera sitt kön. Ocensurerat och naket får vi ta del av en historia som ytterst handlar om kampen att få vara sig själv. Bilderna i boken är tagna mellan 1998 och 2017. Boken innehåller även texter av Eva Lie som till största delen bygger på samtal med Janna och egna dagboksanteckningar.

Min åsikt:
Starkt & vackert!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar