Vid glömskans rand av Sergej Lebedev

Nummer: 9648
Titel: Vid glömskans rand
Originalets titel: Predel Zabvenya
Författare: Sergej Lebedev
Översättare: Nils Håkansson
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2011/2017
ISBN: 978-91-27-15087-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag står vid Europas gräns.

Om boken:
Ingen tycks veta något om den äldre man som bor granne med romanens berättare och hans familj under somrarna. Snart utgör ”den Andre Farbrorn” en självklar del av deras liv. Men något skaver. Varför är han blind? Och vad är det han sonar, när han så småningom räddar pojkens liv?

Som vuxen beslutar sig pojken för att ta reda på sanningen om den tystlåtne gubben som formade hans barndom. Hans sökande för honom till den ryska tundran och till smärtsam insikt. Bland bortglömda gruvorter, baracker, ödelagda fångläger och massgravar genljuder de miljontals röster som tystats och förpassats till glömskans rand.

Min åsikt:
Stark, gripande & välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera