Leka bland vuxna av Sophie Dahl

Nummer: 626
Titel: Leka bland vuxna
Författare: Sophie Dahl
Förlag: Damm
Utgivningsår: 2007/2008
ISBN:978-91-7351-317-3
Betyg: 5 av 5


Om boken:
På den engelska landsbygden växer Kitty upp tillsammans med sina syskon, mot och morföräldrar. För Kitty är tillvaron himmelsk. Men för hennes mamma, den vackra men rastlösa Marina som gråter och målar med samma intensitet, kan familjelivet inte tillgodose hennes behov av spänning.
När Marinas guru berättar att han ser hennes framtid i New York tar hon Kittys syskon med sig och åker dit. Kitty lämnas ensam kvar på en internatskola, där tillvaron blir outhärdlig. Till sist får Kitty ändå åka till USA och blir äntligen en del av det konstnärsliv hennes mamma lever bland Manhattans socitet. Men Marinas guru bestämmer snart att de istället ska leva ett asketiskt liv på hans ashram. Allt står inte rätt till där och plötsligt tvingas Marina och barnen fly, tillbaka till England.
Nu kan ingen Gud, ingen man, ingen Dry Martini stilla Marinas hunger efter lycka. Kitty får allt svårare att hålla ihop familjen och börjar istället leka en farlig och utmanande lek med de vuxna…

Min åsikt:
En riktigt bra bok som var svår att lägga ifrån sig.
Mycket intressant och lockande att läsa.

Vald till månadens bok i december 2008.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Ett svar på “Leka bland vuxna av Sophie Dahl“

  1. […] du kan tävla om är: Fortfarande Alice av Lisa Genova – Grattis Lena! Leka bland vuxna av Sophie Dahl – Grattis […]

Lämna ett svar