Själen av Petrus Dahlin

Nummer: 9458
Titel: Själen
Författare: Petrus Dahlin
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-29-70628-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Telefonen ligger krossad vid stenen.

Om boken:
Systrarna Månfare, Tuva och Vilda har levt ute i skogen och tagit hand om sig själva sen föräldrarna övergav dem när de var små. De har sovit under granar, i jordkällare och i ödetorp. Ett tag fick de bo i en sommarstuga, men när den skulle säljas blev de hemlösa igen. Nu har de kanske funnit ett nytt hem, i en stuga ute på heden hos en gammal gumma. Men vem är egentligen Hon på heden? Är hon en snäll gammal dam som bara vill ha sällskap, eller är hon ute efter något annat? Tuva vågar inte lita på henne. Och det blir inte bättre när Månfare plötsligt ger sig av. Hon har ett hemligt uppdrag, säger hon, men Tuva förstår snart att det handlar om deras föräldrar. Månfare tänker söka upp dem och hämnas. Kanske till och med döda dem. Och det är bara Tuva som kan stoppa henne.

Ålder 9-12 år.

Själen är femte boken om Skogens systrar.

Mina åsikter om tidigare böcker i serien:
Skogens systrar (del 1), Flykten (del 2), Brunnen (del 3) & Heden (del 4)

Min åsikt:
Spännande, gripande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar