Våga leva av Ingela Holmström

Nummer: 635
Titel: Våga leva
Författare: Ingela Holmström
Förlag: Recito
Utgivningsår: 2008
ISBN:978-91-86035-24-2
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Petra är en 17-åring som går på Riksgymnasiet för döva i Örebro. Hon bor i ett kollektiv tillsammans med andra döva och hörselskadade ungdomar och åker då och då hem för att hälsa på sin familj, som bor i Östersund. En mörk och kall kväll i februari råkar hon där ut för e hemsk händelse som får stora konsekvenser för hennes framtid. En lång och svår kamp tar sin början samtidigt som livet för de andra omkring henne rullar på. Petra kämpar för att återfå kontrollen över sitt liv och för att helt enkelt våga leva vidare.

Min åsikt:
En väldigt stark och berörande historia.

Mycket läsvärd!!!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar