Livsfarligt att luta sig ut av Inger Fredriksson

Nummer: 9431
Titel: Livsfarligt att luta sig ut
Författare: Inger Fredriksson
Förlag: Mormor
Utgivningsår: 2017
ISBN: 978-91-85841-94-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Ditt sugande på mitt bröst sänder elektriska stötar genom hela kroppen, slickar mig i örat, kittlar mig under fotsulorna, Lilla Groda, du får nästan plats i min hand, din vagga i mitt arbetsrum där tidigare min symaskin stod, min vilja som sträcks åt alla håll likt monsteran i fönstret, omöjlig att tukta.

Om boken:
Moderslyckan. Den förväntade. Lyckoruset, närheten, amningen, stoltheten. Vad händer när detta inte infinner sig? När livet vänds upp och ner. När marken gungar. När den nyblivna modern under en period blir sjuk, ja till och med spritt språngande galen och blir intagen på Beckomberga mentalsjukhus.

För att försöka förstå rör sig den kvinnliga huvud-personen bakåt i livet. Det blir en resa med en underförstådd fråga: varför hände detta just mig?

En skildring av ett kvinnoblivande, om klass, kön och konst, växer fram. Och inte minst om kärlek som den starkast läkande kraften.

Min åsikt:
Stark, gripande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar