Släpp ingen jävel över bron av Alexander Cavalieratos

Nummer: 9505
Titel: Släpp ingen jävel över bron
Författare: Alexander Cavalieratos
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-0-017119-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Sixtens unga fästmö var sen och gästernas leenden började irritera honom.

Om boken:
Stockholm vintern 1939. Andra världskriget kastar sina skuggor över Sverige. Karl är en ung kommunist från landsbygden som kommit till stan för att bli någon. När Sovjet anfaller Finland vacklar han i sin politiska övertygelse. Han förälskar sig i Viola, en hemlighetsfull student som är förlovad med den tjugo år äldre direktören Sixten Elmroth.

I det hårdnande antikommunistiska samhällsklimatet behöver Karl fly gamla obekväma vänner, och Viola måste hindra att det förflutna kommer ikapp henne och avslöjas. Så försvinner Karl plötsligt, och Viola tvingas riskera allt för att rädda honom.

Min åsikt:
Stark, gripande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar