En bokhandlares dagbok av Shaun Bythell

Nummer: 9475
Titel: En bokhandlares dagbok
Originalets titel: The Diary of a Bookseller
Författare: Shaun Bythell
Översättare: Andreas Vesterlund
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-27-15458-2
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Orwells ovilja att bli bokhandlare är helt begriplig.

Om boken:
I den idylliska småstaden Wigtown driver Shaun Bythell The Bookshop, Skottlands största bokhandel för begagnade böcker. Till hans butik – där över 100 000 böcker trängs i en lokal med vindlande korridorer och sprakande eldstäder – färdas mängder av bokläsare från när och fjärran för att dyka ner i bibliofilernas eget Atlantis. Eller?

En bokhandlares dagbok är en underhållande memoarbok om en bokhandlares vedermödor på 2010-talet. Med hjälp av excentriska kunder och besvärliga anställda guidar Shaun Bythell genom en bokvärld full av absurda historier och märkliga levnadsöden. På sina resor bland auktionshus och dödsbon tar han med oss på jakt efter de försvunna klassiker och läsupplevelser som måste finnas därute. Om någon vill betala för dem? Det är en annan fråga.

Min åsikt:
Underhållande, charmig & fantastisk!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar