Lilla Törnrosa av Ane Gustavsson

Nummer: 9609
Titel: Lilla Törnrosa
Författare: Ane Gustavsson
Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-27-15314-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Det var en gång ett par som bodde i ett stort hus, i en stor skog.

Om boken:
Det var en gång en kvinna och en man som hade allt de kunde önska sig. Ändå var de inte lyckliga. Varje dag sa de till varandra: Tänk, om vi hade ett barn! När de äntligen fått sin önskan uppfylld bjuder de in till en stor fest. Alla ska få komma och fira det efterlängtade barnet. Men lodjuret, skogens skyggaste djur, glömmer de att bjuda. Det skulle de inte ha gjort. Snart sover hela gården, omringad av frostiga nypon och taggar av is.

Bildmakaren Ane Gustavsson har tagit sig an en av våra mest kända sagor. Prinsar och prinsessor har fått ta av sig sina kronor, slottet har blivit ett vanligt hem och feerna har skepnaden av skogens djur. Utrustad med akvarellpensel, lekfullhet och nya perspektiv lyckas Ane Gustavsson göra Törnrosa till en saga för vår tid.

Ålder 3-6 år.

Min åsikt:
Vacker, lekfull & fint illustrerad!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar