Moxie av Jennifer Mathieu

Nummer: 9571
Titel: Moxie
Originalets titel: Moxie
Författare: Jennifer Mathieu
Översättare: Carina Jansson
Förlag: Gilla böcker
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-7813-004-7
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Min engelsklärare, mr Davies, drar en hand över sitt militäriskt kortsnaggade hår.

Om boken:
Vivian har fått nog. Nog av stan hon bor i, där killar som spelar amerikansk fotboll får göra vad de vill. Nog av skolans sexistiska klädregler, och de eviga trakasserierna i korridorerna. Inspirerad av sin mammas tid som Riot Grrrl på nittiotalet, och fanzinet som Vivian hittar från den tiden, gör hon det första numret av MOXIE – ett fanzine som uppmanar till feministisk aktion. Och snart visar det sig att Vivian är långt ifrån ensam om att ha fått nog. I skolan börjar tjejer – som Vivian inte ens känner – kalla sig för Moxie girls, och snart kan ingen längre blunda för sanningen. Det är dags för revolution.

Min åsikt:
Smart, stark & underhållande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar