De försvunna av Lori Roy

Nummer: 9680
Titel: De försvunna
Originalets titel: The Disappearing
Författare: Lori Roy
Översättare: Leif Janzon
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7701-776-9
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Modernista!

Bokens första mening:
Lane Wallace står ensam på Rowland’s Tavern när ytterdörren flyger upp.

Om boken:
När Lane en gång flydde Florida, för anonymitetens New York City, var hon säker på att aldrig återvända. Tjugo år senare flyttar hon tillbaka, med sina två döttrar, lämnande ett dåligt äktenskap bakom sig. Hon serverar i en bar och bor under föräldrarnas tak, på historiska Fielding Mansion där hon gör sitt bästa för att inte tänka på faderns brott på platsen, under tiden som rektor för en uppfostringsanstalt för pojkar.

Plötsligt försvinner hennes äldsta dotter. Lane fruktar det värsta att seriemördaren som traumatiserade norra Florida på sjuttiotalet är tillbaka. Sedan tio dagar saknas ännu en flicka och hela trakten vakar extra noga över sina döttrar. När yngsta dottern erkänner att hon fått en märklig ny vän, måste Lane räkna med att den äldre dotterns försvinnande har med hennes fars brott att göra eller kanske med hennes egna. Alltmedan media följer varje steg hon tar, och hela staden befinner sig i hysteriskt kaos, får Lane alltför många fiender omkring sig, och alltför lite tid att rädda sin dotter tillbaka i säkerhet.

Min åsikt:
Suggestiv, gripande & spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar