Andarnas labyrint av Carlos Ruiz Zafón

Nummer: 9763
Titel: Andarnas labyrint
Originalets titel: El Laberinto de los Espíritus
Författare: Carlos Ruiz Zafón
Översättare: Yvonne Blank & Elisabeth Helms
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2016/2018
ISBN: 978-91-0-017316-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Den natten drömde jag att jag återvände till De bortglömda böckernas gravkammare.

Om boken:
Spanien under Francoregimens mörka år. Ett hemligstämplat uppdrag från säkerhetstjänsten får den egensinniga Alicia Gris att återvända från Madrid till sin hemstad Barcelona. Hennes uppgift är att ta reda på vad som hänt med en av ministrarna i Francos regering, den tidigare fängelsechefen Mauricio Valls, som försvunnit under mystiska omständigheter. Har Valls dunkla förflutna i Montjuic-fängelset hunnit ikapp honom? I sin ägo hade ministern en mytomspunnen bok ur serien Andarnas labyrint, som får Alicia att minnas smärtsamma händelser i sin egen historia. Boken leder henne in i Barcelonas skuggvärld, och till den förtrollande bokhandeln Sempere & söner, djupt inne i stadens hjärta. Men svaren som Alicia finner i bokhandeln sätter inte bara hennes eget liv på spel, utan riskerar också att utsätta de människor hon älskar mest för fara.

Andarnas labyrint är den fjärde boken i De bortglömda böckernas gravkammare.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Vindens skugga (del 1),  Ängelns lek (del 2) & Himlens fånge (del 3).

Min åsikt:
Stark, fängslande & vackert skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar