Skintown av Ciarán McMenamin

Nummer: 9684
Titel: Skintown
Originalets titel: Skintown
Författare: Ciarán McMenamin
Översättare: Erik MacQueen
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-7781-368-2
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Modernista!

Bokens första mening:
En kaskad av Thousand Island-dressing sprutar ur Hawaiiburgaren och rusar mot jorden, en ilsken rosa störtflod som drar fram rakt över min Stone Roses-T-shirt.

Om boken:
Vinny, 18, och bäste vännen Jonty sitter packade som sardiner i baksätet på en liten Vauxhall Nova. I bilen finns också Long Jim och Fat Davy, som normalt skulle kunna hota dem till livet, enkom för att deras föräldrar är katoliker. Men nu är de tillsammans på väg till ett rave, i turistorten Portrush, därför att Vinny och Jonty gått med på att sälja trehundra ecstasytabletter som två äldre protestantiska killar stulit från sina lojalistiska paramilitära knarklangarkompisar. Lyckas de sälja pillren är de lovade en slant tillräcklig för att äntligen fly den gudsförgätna håla de bor i. Skulle något gå snett bör de nog försöka fly i vilket fall.

Min åsikt:
Suggestiv, underhållande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar