Skuggan av en dotter av Elena Ferrante

Nummer: 9749
Titel: Skuggan av en dotter
Originalets titel: La figlia oscura
Författare: Elena Ferrante
Översättare: Johanna Hedenberg
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 1999/2018
ISBN: 978-91-1-307624-9
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag hade inte ens kört en timme när jag började känna mig dålig.

Om boken:
Leda har för en tid sedan gått igenom en skilsmässa och lever för sitt arbete som engelsklärare, när hon inte ägnar hon sig åt sina två döttrar. När dessa är stora nog att flytta hemifrån väljer de att förena sig med sin far som är bosatt i Kanada. Leda fasar för att bo själv och tror att hon ska lida av ensamhetens gissel. Tvärtemot vad hon föreställer sig, blir ensamtillvaron en befrielse och hon känner sig helt enkelt lättad över att slippa ansvaret. Leda beslutar sig för att åka på semester vid havet, till en liten badort i södra Italien för att riktigt rå om sig själv. Men efter några dagars avkoppling i lugn och ro börjar saker hända som hotar hennes jämvikt. En skrikig och påflugen familj gör entré på stranden och de gör hotfulla utfall mot de övriga badgästerna. När ett av barnen i famljen tappar sin docka på stranden utlöses en räcka händelser som överskuggar hela semestervistelsen. Leda börjar rannsaka sig själv och de val hon gjort som maka och mor, kanske inte alltid vad man förväntar sig av en mamma.

Skuggan av en dotter är tredje boken i Tre berättelser om kärlek.

Min åsikt om övriga böcker i serien:
Dagar av ensamhet (del 1) & Plågsam kärlek (del 2).

Min åsikt:
Stark, gripande & skickligt skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar