Pappaklausulen av Jonas Hassen Khemiri

Nummer: 9751
Titel: Pappaklausulen
Författare: Jonas Hassen Khemiri
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-0-017630-3
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
En farfar som är en pappa är tillbaka i landet som han aldrig har lämnat.

Om boken:
Och jag antar att pappa inte kan bo hos dig? säger sonen. Mamman svarar honom med en blick. Jag har hjälpt honom tillräckligt, säger hon. Jag med, säger sonen. Men jag valde inte honom. Det gjorde du. Han valde inte dig heller, säger hon.

En pappa återvänder till Sverige för att hälsa på familjen som han en gång övergav. Hans dotter är gravid med fel man, hans neurotiske son har fått egna barn och vill att pappan som nu är farfar ska ta hand om sig själv. Pappaklausulen måste omförhandlas. Men går det? Inte utan krig.

Min åsikt:
Fantastisk, stark & vacker skriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar