Min älskade älskling av Gabriel Tallent

Nummer: 9722
Titel: Min älskade älskling
Originalets titel: My Absolute Darling
Författare: Gabriel Tallent
Översättare: Cecilia Berglund Barklem
Förlag: Polaris
Utgivningsår: 2017/2018
ISBN: 978-91-7795-023-3
Betyg: 5 av 5

Recensionsexemplar från bokförlaget Polaris.

Bokens första mening:
Det gamla huset hukar uppe på kullen, färgen flagar vit, burspråk och svarvade träräcken överväxta med klätterrosor och giftsumak.

Om boken:
Turtle Alveston är en överlevare. Vid fjortonårs ålder känner hon skogarna längs med norra Kaliforniens kust bättre än någon annan. Vikarna och öarna är hennes alldeles egna domäner. I hemmet däremot styr hennes karismatiske men plågade far, Martin. Efter moderns död är finner sig familjen isolerad, totalt avskuren från omvärlden. Bortsett från fadern är skolan Turtles enda band till omvärlden. En plats där hon står utanför och betraktas som en ensamvarg.

En dag lär Turtle känna Jacob. En äldre pojke med nära till skratt, som bor i ett stort välstädat hus. Jacob tittar på henne som ingen annan, som om hon vore en solnedgång. Turtle börjar undan för undan ta in mer och mer av världen runtomkring sig. Hon ser för första gången livet med fadern för vad det är, farligt och ohållbart. Tack vare nyfunnen vänskap och förälskelse vågar Turtle börja drömma om ett annat liv. Men för att börja om på nytt måste hon först fly det förflutna med hjälp av alla de överlevnadstekniker Martin hängivet ägnat sig åt att lära henne. Turtles frigörelse är en berättelse om mod och upprättelse. Om hur en tonårstjej både fysiskt och emotionellt kämpar för att få tillbaka sitt liv.

Min åsikt:
Lysande, mörk & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar