Definitivt okysst av Emma Askling

Nummer: 9724
Titel: Definitivt okysst
Författare: Emma Askling
Förlag: Brombergs
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7337-963-2
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Brombergs förlag.

Bokens första mening:
”Sisten dit är en rutten fisk”, skriker Frida och rusar mot dörren till simhallen.

Om boken:
Liv har bestämt sig: sista året i högstadiet ska bli hennes bästa ever. Hon ska bli en ny, mycket coolare person som inte längre bryr sig om att hon är annorlunda och saknar högerarm. Det här är året då hon ska få sin första kyss.

Men skolstarten blir inte alls som hon har tänkt sig. Under lovet har det börjat skava rejält med bästisen Ellie, och de nya niorna som börjar på hennes skola har inte sett en enarmad tjej förut. De har hårda, kalla ögon. Alla utom Tobbe, men han verkar å andra sidan bara ha blickar för Ellie.

Liv gör allt för att slippa visa sig i baddräkt på simlektionerna, men när hon är ensam i simhallen tidiga morgnar avverkar hon längder som ett riktigt proffs. Först när skolan arrangerar en simtävling tvingas hon välja om hon ska vara rädd och okysst hela livet eller våga bli den hon vill vara.

Ålder 12-15 år.

Min åsikt:
Gripande, underhållande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar