Hjärtat är en knuten hand av Ingrid Ovedie Volden

Nummer: 9779
Titel: Hjärtat är en knuten hand
Originalets titel: Hjertet er en knyttneve
Författare: Ingrid Ovedie Volden
Översättare: Mats Kempe
Förlag: Natur & kultur
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-27-15582-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
En snubbe, som inte är min pappa, står och väntar på mamma utanför vårt hyreshus.

Om boken:
– Min pappa har kollapsat. Hjärtinfarkt.
Jag tittar på honom. Blinkar och sväljer. Så sätter jag mig ned bredvid honom i vrån.
– Vad hände? säger jag.
– Han kollapsade vid fruktdisken.
– Hur då, kollapsa?
– Bara föll ihop, liksom. 
Han säger att det var som en klo kramade åt i bröstet när det hände. Han håller upp handen och låtsas att den är en klo som kommer mot mig. Jag skrattar. Han också. Så blir det tyst. Vi tittar inte på varandra, han ser rakt fram och jag stirrar ned i knät. Så rör hans arm vid min. Den är varm. Jag blundar.  

Oliver och Aline går i samma klass, men Aline som är nyinflyttad har lovat sig själv att inte prata med någon och absolut inte bli förälskad. När Olivers pappa blir sjuk och inlagd på hjärtavdelningen råkar Aline vara där för att hon gör ett skolarbete om hjärtat. Sjukhuset är som en annan värld och det blir allt svårare för Aline att hålla sitt tystnadslöfte. Oliver och Aline kan nämligen inte sluta prata. En förälskelse växer fram och Aline får problem att hålla även sitt andra löfte…

Ålder 9-12 år.

Min åsikt:
Gripande, rolig & fängslande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar