Processen av Malin Persson Giolito

Nummer: 9776
Titel: Processen
Författare: Malin Persson Giolito
Förlag: Månpocket
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-7503-883-4
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Någon måste ha pratat illa om Youssuf K.

Om boken:
I skuggan av det stora terrorattentatet, 34 minuter av skräck, har livet nästan börjat återgå till det normala. Trots att Youssuf den här dagen är trött efter sent kvällsarbete i puben, pluggar han till nästa juridiktenta på biblioteket. När han inser att två poliser styr sina steg mot honom går hans tankar direkt till sin far. Pappan som han alltid är orolig för och som bara måste finnas där, vad har hänt honom? Men poliserna levererar det obegripliga faktumet att det gäller Youssuf själv, hans namn har dykt upp i utredningen av attentatet.

I ett samhälle med förhöjd säkerhetsnivå är ingenting viktigare än kampen mot terrorismen. När det råder undantagstillstånd behövs inte mycket för att polisen ska ha rätt att agera, snabbt och kraftfullt. Den enskildes rättigheter får stå åt sidan medan rädslan och fördomarna sprider sig och Sophia Weber kan bara stå bredvid och titta på.

Processen är tredje boken om Sophia Weber.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Bara ett barn (del 1) & Bortom varje rimligt tvivel (del 2)

Min åsikt:
Fängslande & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar