Trädet och vinrankan av Dola de Jong

Nummer: 10741
Titel: Trädet och vinrankan
Originalets titel: Du thuiswacht
Författare: Dola de Jong
Översättare: Per Holmer
Förlag: Nilsson
Utgivningsår: 1954/2018
ISBN: 978-91-88155-40-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag lärde känna Erica 1938 hemma hos en gemensam och för min del ytlig bekantskap som jag sällan brydde mig om.

Om boken:
Nederländerna i slutet av 1930-talet. Bea är en blyg, eftertänksam och försiktig ung kvinna som arbetar som sekreterare. En dag möter hon Erica som är hennes diametrala motsats: en ung, orädd journalist som ofta ger sig in i passionerade och stormiga förhållanden med andra kvinnor. Efter några månaders bekantskap bestämmer de sig för att flytta ihop men deras relation blir komplicerad. Bea är som besatt av Erica, men skammen och rädslan får henne att förneka sina starka känslor. Men när hon inser att Erica befinner sig i fara inte bara på grund av sin sexuella läggning utan även då hon är till hälften judinna och delaktig i den nederländska motståndsrörelsen tvingas Bea acceptera sin kärlek för att kunna hjälpa sin älskade. Frågan är bara om tiden räcker till.

Min åsikt:
Gripande, vacker & stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar