Pojken av Tova Gerge

Nummer: 9825
Titel: Pojken
Författare: Tova Gerge
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-0-017392-0
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Våra positioner i den här föreläsningssalen är låsta.

Om boken:
Jag har börjat visa att jag tittar på honom, att jag ser det där som jag i hemlighet kallar för pojken.

Dagen då något händer på riktigt har jag strategiskt satt mig bredvid honom. Han tittar ner i anteckningsblocket, skriver. Jag tänker att han vill markera sitt avstånd, sin särställning – men sedan skjuter han blocket emot mig så att jag kan se vad han har skrivit. Det står: Jag kan inte koncentrera mig.

Det skälver i mig. Eller nej, det skälver mellan oss.

Berättaren i Tova Gerges roman vill få makt över sin arroganta och korthåriga kurskamrat. Men vilken sorts makt är det, och vad händer om pojken verkligen underkastar sig? Om begär, klass, språk och våld; om att bli till eller förintas i den andras blick.

Min åsikt:
Fantastisk & välskriven med sprakande språk!

Vald till månadens bok i oktober 2018.

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar