Regnvakt av Tatiana de Rosnay

Nummer: 9842
Titel: Regnvakt
Originalets titel: Sentinelle de la pluie
Författare: Tatiana de Rosnay
Översättare: Linda Skugge
Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88697-29-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Jag börjar med trädet.

Om boken:
Hyllade fotografen Linden Malegarde bor i USA men är hemma i Paris för att fira sin pappas sjuttioårsdag. Det är flera år sedan hela familjen var samlad och nu tassar de runt på helspänn. Den tystlåtne patriarken Paul är världsberömd arborist och har som vanligt bara ögon för sina träd. Relationen till både Linden och dottern Tilia är ansträngd, men Pauls amerikanska fru Lauren gör allt för att firandet ska bli lyckat. Ingenting ska få förstöra deras återförening, inte ens det aldrig sinande regn som vräker ner över staden.

Seines vatten stiger och översvämningen slukar staden bit för bit, men den överhängande naturkatastrofen är inte det enda som ligger som ett mörkt moln över familjen. När de blir instängda på hotellet bubblar gammalt groll upp till ytan och ställer allt på sin spets.

Min åsikt:
Spännande, intensiv & gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar