Krutgummor på krigsstigen av Catharina Ingelman-Sundberg

Nummer: 9843
Titel: Krutgummor på krigsstigen
Författare: Catharina Ingelman-Sundberg
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-37-15016-1
Betyg: 5 av 5

Bokens första mening:
Dagny Svensson, 74 år, tog av sig handskarna och lade beslutsamt upp ryggsäcken på bänken.

Om boken:
Två systrar och ett gäng kvinnor, 70 plus, har fått nog av vapenskrammel och galenskaper från världens ledare. Med finess och påhittighet slår de till mot vapenindustrin på de mest dråpliga sätt. Från basen på den skånska kursgården drar de upp riktlinjerna för sitt motstånd och tränar sig flitigt i civil olydnad.

Deras trevliga och driftiga grannar försörjer sig på äppelodling, must- och champagnetillverkning. Säger de. Och de låter sig gärna bjudas på mat och fika. Tills det en dag uppenbaras att skenet bedrar – i källaren lagerför de helt andra produkter, nämligen vapen och drönare. Och i själva verket gör grannarna lönande affärer med militärer och krigförande länder.

Kvinnorna är smarta nog att inse att de behöver hjälp av yngre förmågor för att rå på dessa samvetslösa krigshetsare. De anlitar en femtonårig grabb som är bra på att hacka sig in i större datasystem. Och konsekvenserna blir minst sagt dramatiska.

Krutgummor på krigsstigen är första boken i serien Mormödrar för fred.

Min åsikt:
Rolig, gripande & lysande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar