Den mörka ängeln av Elly Griffiths

Nummer: 9839
Titel: Den mörka ängeln
Originalets titel: The Dark Angel
Författare: Elly Griffiths
Översättare: Carla Wiberg
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-37-15290-5
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
”Den här graven har legat orörd i över tvåtusen åt.”

Om boken:
Ruth blir smickrad när hon kontaktas av den italienska arkeologen Angelo Morelli som hon tillbringade en natt med för länge sedan. Han behöver hjälp med att uttolka ett fynd av benrester i en liten bergsby nära Rom. Det var åratal sedan Ruth hade semester, så en vistelse i Italien kan hon inte tacka nej till.

Tillsammans med sin dotter reser Ruth till Castello degli Angeli, där det inte blir så rofyllt som hon hoppats på. I byn hittar hon en medeltida helgedom men också mörka hemligheter som leder tillbaka till krigsåren och motståndsrörelsen. Överraskande nog dyker dessutom hennes arbetspartner kommissarie Harry Nelson upp, vilket kommer väl till pass när ett mord sker. Vad är det Ruth är på spåren som någon i byn är beredd att mörda för att hålla hemligt?

Den mörka ängeln är tionde boken om rättsarkeologen Ruth Galloway.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Flickan under jorden (del 1), Janusstenen (del 2), Huset vid havets slut (del 3), Känslan av död (del 4), En orolig grav (del 5), De utstötta (del 6), De öde fälten ( del 7), En kvinna i blått (del 8) och Dolt i mörker (del 9).

Min åsikt:
Fascinerande, lysande och spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar