Pärleporten av Maria-Thérèse Sommar

Nummer: 9812
Titel: Pärleporten
Författare: Maria-Thérèse Sommar
Förlag: Bonnier Bookery
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88704955
Betyg: 4 av 5

Recensionsexemplar från Bonnier Bookery.

Bokens första mening:
På Solglimtens äldreboende lyste septembersolen med sällsynt glöd efter flera blåsiga, regniga dagar och piggade upp både de äldre och den mest sömngångaraktiga personal, så att det muntert döpta boendet faktiskt levde upp till sitt namn.

Om boken:
Hon tänkte ju inte döda honom. Bara litegrann. En dag får Asta, 83, nog och slår ihjäl den rasistiske knölen Herman. Men att bli av med en död kropp på 90 kilo är svårare än man kan tro. Asta skjuter listigt över skulden på en anställd på äldreboendet Solglimten, packar sin väska och rymmer ut i världen; fylld av entusiasm och livslust snarare än skam och ånger.

Men som efterlyst är det knepigt att ta sig fram, särskilt om man i kvällspressen utpekas som dubbelmördare. Asta lyckas med hjälp av den unga hackern Angel skaffa sig ett falskt pass och kommer efter en strapatsrik färd med nöd och näppe med ett plan till underbara Paris. Där tänker hon unna sig några dagars lugn och ro, men snart hotas hennes frihet igen. Kommer hon att klara sig även ur denna knipa, och kommer hon någonsin att möta älskaren Albert igen?

Boken finns även som ljudbok, inläst av Cecilia Nilsson.

Min åsikt:
Rolig, charmig och gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar