Dagbok från kvinnofängelset av Lillemor Östlin

Nummer: 693
Titel: Dagbok från kvinnofängelset
Författare: Lillemor Östlin
Förlag: Lind & co
Utgivningsår: 2009
ISBN: 978-91-85801-61-9
Betyg: 5 av 5


Om boken:

Sensommaren 2007 arresteras Lillemor Östlin utanför sitt hem. Polisen hittar amfetamin. Hon döms till arton månader på Ljusdalens fängelse. Det är förstå gången Lillemor sitter på en öppen anstalt, men efter några månader flyttas hon till Hinseberg. Hon är tillbaka på Sveriges tuffaste kvinnofängelse, men det gör henne inget – hon känner sig hemma där.
I boken berättar hon om livet på en kvinnoanstalt idag. Hon skildrar gripande människoöden, vardagens rutiner och jämför med hur det en gång var. Vad får man egentligen göra som fånge på ett av Sveriges tuffaste fängelser?
Hur behandlas internerna – är vår kriminalvård lika human som vi i allmänhet tror? Om någon kan svara på det, är det Lillemor Östlin. Efter att ha spenderat mer än tjugofem år av sitt liv i svenska fängelser kan hon sitt ämne.

Min åsikt:
En bra bok om hur livet ser ut inne på ett kvinnofängelse, skildrat med både humor och ilska.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar