Motiv X av Stefan Ahnhem

Nummer: 9897
Titel: Motiv X
Författare: Stefan Ahnhem
Förlag: Forum
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-37-15159-5
Betyg: 3 av 5

Bokens första mening:
Inga Dahlberg försökte styra in tankarna på något annat.

Om boken:
Fabian Risk vakar vid sin skottskadade dotter Matildas sida, som ligger i koma på Helsingsborgs lasarett, samtidigt som ett brutalt mord på en flyktingpojke från Syrien kastar in stadens kriminalpolis i en ny komplicerad utredning med rasistiska förtecken.

Men inget är så enkelt som det först verkar och när flera nya mord äger rum befinner sig Lilja, Klippan och de andra på Helsingborgspolisen snart i en allt mer pressad jakt på flera gärningsmän. Till slut tvingas Fabian tillbaka i tjänst trots att han helst hade velat ägna sig åt sin familj, och kriminalpolisens chef Astrid Tuvesson avbryter sin tolvstegsbehandling mot alkoholism trots att den bara har börjat, för att leda arbetet med de parallella utredningarna.

Samtidigt brottas Fabian med information som hans döde kollega Hugo Elvin lämnat efter sig och påbörjar en egen privat utredning som kan komma att förändra den sammansvetsade utredningsgruppen för all framtid.

Motiv X är fjärde bok i serien om Fabian Risk.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Offer utan ansikte (del 1), Den nionde graven (del 2) och Arton grader minus (del 3).

Min åsikt:
Spännande, fängslande och gripande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera