Ut på det djupa av Ulrika Lidbo

Nummer: 9935
Titel: Ut på det djupa
Författare: Ulrika Lidbo
Förlag: Alfabeta
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-501-2014-1
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Hallå?

Om boken:
16-åriga Lina står i skuggan av sin storasyster. När de var små trodde folk att de var tvillingar. Det är det ingen som tror längre Lina önskar att allt kunde bli som förr, när det bara var de två, men Sanna hänger jämt med sin kille. Dessutom luktar hon skumt, och har hemliga tabletter inlåsta i nedersta skrivbordslådan.

Sommarlovet ter sig som en plåga, men när allt känns som värst dyker coola Jessica Stolt upp och vill bli Linas kompis. Jessica övertalar Lina att de ska lära känna killarna i Stangänget, som röker och hänger i Stadsparken. Sannas gamla gäng. När Ludvig, en av killarna, fattar tycke för Lina, bjuder sommaren plötsligt på ett hav av nya möjligheter. Önskan om att vara en i gänget får Lina att rucka på löftet hon en gång gav sig själv: att aldrig dricka eller ta droger. Samtidigt som storasyster Sanna sjunker allt längre ner i sitt missbruk, driver Lina omedvetet åt samma håll.

Min åsikt:
Gripande, fängslande och stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera