Medan de sov av Kathryn Harrison

Nummer: 700
Titel: Medan de sov
Författare: Kathryn Harrison
Förlag: Albert Bonniers
Utgivningsår: 2008/2009
ISBN: 978-91-0-012230-0
Betyg: 2 av 5


Om boken:

”Klockan 2:51 natten till den 27 april 1984 kommer ett samtal till SOS-alarm från en uppriven tonårsflicka i en amerikansk delstat. Hennes 18-årige bror Billy har dödat de sovande föräldrarna och lillasystern. Nu är han på väg till 7-eleven för att köpa cigaretter.”

Ett tragiskt trippelmord – och åratal av fysisk och psykisk misshandel i en familj är över. Billy Gilley och 16-åriga Jody befinner sig plötsligt i en ny fas i livet – den ene åtalad för mord, den andra helt ensam, föräldralös.

Kathryn Harrison har intervjuat den idag 40-åriga Jody, välutbildad och framgångsrik yrkeskvinna, och brodern Billy, som sedan mer än tjugo år sitter i fängelse. Hon har träffat grannar, poliser, socialarbetare som var inblandade i fallet, tagit del av rättegångsprotokoll, psykiatriska utlåtanden och andra handlingar, och försöker få svar på varför detta hände, vem som egentligen är skyldig. Hon avslöjar den nästintill outhärdliga sanningen bakom ett fruktansvärt brott och söker också svar på frågan om hur de överlevande kan gå vidare och skapa en framtid när deras liv indelas i Före och Efter.

Min åsikt:
Ett intressant fall men boken är krånglig och svårläst.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar