Arkaiskt jordbruk av Raduan Nassar

Nummer: 10744
Titel: Arkaiskt jordbruk
Originalets titel: Lavoura arcaica
Författare: Raduan Nassar
Översättare: Örjan Sjögren
Förlag: Modernista
Utgivningsår: 1975/2018
ISBN: 978-91-7701-681-6
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Blicken i taket, rummets nakenhet; rosa, blått eller lila, rummet är okränkbart; rummet är personligt, det är en värld, ett katedralrum, där jag mellan ångestattackerna tar en sträv stjälk i min hand och plockar förtvivlans vita ros, för bland de föremål som rummet har helgat kommer kroppens föremål först; (meningen fortsätter)

Om boken:
Andre växer upp på en liten gård på den brasilianska landsbygden, i en värld där villkoren dikteras av en sträng och gudfruktig fader som skoningslöst påtvingar familjen sin religiösa nit. Rädslan för fadern blir en ständig följeslagare för Andre. Inte blir det lättare av att han börjar hysa skamliga känslor för sin syster Ana. Till slut är flykten den enda möjlighet som återstår.

Min åsikt:
Stark, fängslande och välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar