Vintersport går bort av Marie Hammar & Abbe Wahlquist

Nummer: 9942
Titel: Vintersport går bort
Författare: Marie Hammar & Abbe Wahlquist
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-29-70800-4
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Kära vänner och annan boskap!

Om boken:
Äntligen är det lucia och dags för skolans traditionella fjällresa. Alla ska få prova på både utförsåkning, längdskidor, hundspann och pimpelfiske. Eller äntligen och äntligen … Någon stor vintersportare har Ottilia aldrig varit. När hon bodde i Linköping höll hon mest på med dans och hästar, men här på Lidingö verkar alla födda med pjäxor på fötterna. Som tur är finns både google och youtube! Där kan man lära sig såväl off piståkning som lavinsäkerhet.

Alla kastar sig ut i pisterna, medan Ottilia fastnar redan i bygelliften. Bokstavligt talat. Det är hög risk att Ottilia fortsätter sin bana som Lidingös mest pinsamma tonåring även i fjällen. Luciashowen får bli tillfället då hon ska slå Lidingökompisarna med häpnad genom att visa vilken enorm scenpersonlighet hon är. Då ska hon sätta Linköping på danskartan!

Nu är de här igen: Sur-Emil, Super-Steven, bästa Tessan och lilla Axel, mentor Gittan och Torgny, idrottsläraren, plus alla Carlar och Filippor. Och så Ottiiilia, förstås.

Vintersport går bort är andra boken i Note to self-serien.

Min åsikt om tidigare böcker i serien:
Rutiga byxor funkar inte här (del 1)

Ålder 9-12 år

Min åsikt:
Rolig, charmig och välskriven!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera