Internatskolan av Linda Skugge

Nummer: 9929
Titel: Internatskolan
Författare: Linda Skugge
Inläsare: Ludvig Josephson & Agnes Forstenberg
Förlag: Storytel kids
Utgivningsår: 2018
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
Innan vi sätter igång vill jag säga något om Djuptjärn.

Om boken:
Internatskolan S:t Olofs stjärntenor och ledare för skolans outsidergäng – Vigilanterna – är spårlöst försvunnen. Vad har hänt Alexander? Har han tagit en överdos? Ligger interna strider inom skolans hemliga brödraskap bakom? Är det någon av de andra i Vigilanterna som tjänar på hans död? Vilar i själva verket en förbannelse över platsen, som tar ungdomars liv? Stämmer det att tjärnen i skogen kräver offer? I jakten på en naturlig förklaring till Alexanders försvinnande gör sig det övernaturliga alltmer påmint och Alexanders kompisar börjar förstå att det finns ett okänt väsen där ute i skogen.

Det går en legend om att när den avgrundsdjupa tjärnen bildades av ett meteoritnedslag för många miljoner år sedan följde något med ner från rymden, en kraft eller ett väsen som fortfarande finns kvar. Följ med in i en skrämmande värld full av droger, sex, lögner, ensamhet, hemligheter, sorg, ondska och ond bråd död. Allt till soundtracket av Mozarts dödsmässa.

Vad ska man göra när man inte längre kan lita på någon?

Ljudbok i 10 delar inläst av Ludvig Josephson & Agnes Forstenberg.

Ålder 12-15 år.

Min åsikt:
Suggestiv, spännande och stark!

Köp boken:
Boken finns på Storyel.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera