Trasig av Shy Keenan

Nummer: 701
Titel: Trasig
Författare: Shy Keenan
Förlag: Bra Böcker
Utgivningsår: 2008/2009
ISBN: 978-91-7002-618-8
Betyg: 4 av 5


Om boken:

”Jag föddes och trasades sönder i Birkenhead. Oönskad, misshandlad, såld, bortbytt, fotograferad, filmad, lämnad att dö, fördärvad, skuldbelagd, sviken och förbigången. Men jag föddes även med en brinnande eld inom mig. Jag kallar den för min Fenixeld. Jag är inget offer – det ordet beskriver bara vad jag råkade ut för. Inte heller är jag en överlevare för det antyder att jag kommit över allting. Jag är en Fågel Fenix och det pågår en ständig process inom mig. Detta är min berättelse.”
– Shy Keenan

Under hela sin barndom blev Shy Kennan systematiskt våldtagen av sin styvfar. Och hennes mor misshandlade henne så svårt att hon hade både nedsatt hörsel och syn den dag hon började skolan. Vid 10 års ålder var hon nära att dödas av en grupp pedofiler som hon blivit såld till.
I vuxen ålder beslutade sig Shy för att berätta sanningen och få de skyldiga ställda inför rätta. Efter en utdragen process dömdes både styvfadern och några av hans medhjälpare till långa fängelsestraff – inte bara för vad de gjort mot Shy utan för flera fruktansvärda brott även mot andra barn.

Min åsikt:
En väldigt stark historia om ett fruktansvärt brott, av både familj och samhälle.
Läs den!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Lämna ett svar