Blunda och kyss mig av Monica Österdahl

Nummer: 9915
Titel: Blunda och kyss mig
Författare: Monica Österdahl
Förlag: Visto
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-88769-45-9
Betyg: 3 av 5

Recensionsexemplar från Monica Österdahl.

Bokens första mening:
Jag stirrar upp i taket och önskar att jag bara skulle kunna blunda, slappna av och somna, men det går inte.

Om boken:
Jag ska åka buss. Det är väl inget konstigt med det kanske du tycker, men för mig har det blivit ett problem. Jag är livrädd att jag ska få panik som jag fick förra gången. När jag inte kunde andas och trodde jag skulle dö.
Du som är så ung har väl inget att oroa dig för, säger de som inte har en aning om hur det känns att gå omkring med en tickande bomb i huvudet som när som helst kan utlösas. Mina tankar äter upp mitt inre.

Monica Österdahl debuterade 2014 med ungdomsromanen Andas och räkna till tre som blev nominerad till Selmapriset samma år.
Nu är hon tillbaka med den fristående fortsättningen om Minna som för sin kamp mot sina antagonister, kämpar med sin panikångest som kommer allt oftare och att försöka passa in i en miljö som inte är gjord för henne.
Hon funderar mycket på varför det är så dåligt att vara annorlunda. Minna funderar även över sin sexualitet och möter sin första kärlek som inte blir den hon hade tänkt sig.

Ålder 12-15 år.

Min åsikt:
Gripande, tänkvärd och stark!

Köp boken:
Boken finns bland annat här Bokus, Adlibris & Cdon.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera