Svält av Linda Skugge & Sigrid Tollgård

Nummer: 9931
Titel: Svält
Författare: Linda Skugge & Sigrid Tollgård
Inläst: Fredde Granberg
Förlag: Bonnier Bookery
Utgivningsår: 2018
ISBN: 978-91-85747-60-3
Betyg: 4 av 5

Bokens första mening:
– Hej, jag heter Akleja, jag är tjugosju år och hemlös.

Om boken:
Akleja lever det ultimata hipsterlivet. Hon driver ett framgångsrikt företag och syns på de rätta festerna. Hon är en riktig #girlboss som vet exakt hur man för sig. Så blir hon utsatt för shaming i sociala medier. Lögner och förtal gör att hon avvisas av alla. Hemlös och hungrig tvingas hon tigga på Stockholms gator. Kontrasten mot hennes tidigare liv är överväldigande.

På åttiotalet fanns en hemlig mytomspunnen sekt som kallade sig Svält; ett gäng grönavågare som med späkning försökte undgå ”den gudomliga vedergällningen”. Sekten överlevde inte, men myterna om den lever kvar. Kurt är den av sektens förgrundsgestalter som vägrar ge upp. Just innan Akleja når den absoluta botten möts hennes och Kurts vägar.

Svält är en gastkramande samtidsskildring, om vad som händer när ens värsta mardröm inträffar och hur skört vårt trygga liv kan vara. Och om hur din digitala identitet kan vara viktigare än ditt verkliga jag. Det är också en historia om kontraster: när lyxen kan vara att äga ingenting och det fattigaste av allt är det fejkade överflödet på Instagram.

Svält är en ljudboksserie i tio delar, inläst av Fredde Granberg.

Min åsikt:
Lysande, underhållande och spännande!

Köp boken:
Boken finns bland annat här
Del 1 Bokus & Adlibris.
Del 2 Bokus & Adlibris.
Del 3 Bokus & Adlibris.
Del 4 Bokus & Adlibris.
Del 5 Bokus & Adlibris.
Del 6 Bokus & Adlibris.
Del 7 Bokus & Adlibris.
Del 8 Bokus & Adlibris.
Del 9 Bokus & Adlibris.
Del 10 Bokus & Adlibris.

Tweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Kommentera